Bankroll Management

Orice jucator de poker ajunge la un moment dat sa isi piarda toti banii din cont. Asta nu inseamna ca toti jucatorii sunt slabi. Sunt momente in care iti merge bine in majoritatea turneelor, dar sunt si momente cand practic nu iti intra nici o mana buna. De obicei, jucatorii care vor sa faca bani din poker, isi gestioneaza foarte bine fondul de investitii si isi asuma riscuri in limita pe care si-o pot permite astfel incat sa nu piarda din start toti banii.

Cand la sfarsitul zilei Bankroll-ul este pe plus, poti sa dormi linistit stiind ca ai reusit sa castigi bani din poker. Da, se pot castiga foarte multi bani din poker, insa este si mult de munca, pana cand ajungi la turnee importante unde premiile sunt pe masura.

Ce este Bankroll Management?

Reprezinta administrarea bugetului sau a fondului de investitii pe care il ai la dispozitie atunci cand incepi sa joci poker, cat si pe tot parcursul carierei tale de jucator de poker. Avand un bankroll management, vei avea de fiecare data o limita pe care alegi sa o joci in momentele in care ai pierdut multi bani, sau chiar de fiecare data pentru a nu risca sa pierzi toti banii inca din prima seara. E bine sa nu joci pe limite mari atunci cand nu ai un buget care sa iti permita acest lucru pe o perioada mai lunga de timp. In acest caz inseamna ca ai jucat in afara bankroll-ului. Chiar si jucatorii profesionisti care traiesc din asta, isi fac un bankroll management pe care il respecta fiindca altfel isi pot pierde toti banii mergand pe limite mult superioare fata de cele pe care si le pot permite.

Este important bankroll-ul?

Putem spune ca este extrem de important daca doresti sa faci bani din poker. Orice jucator de poker are zile bune si mai putin bune. Exista o fluctuatie a jocurilor in fiecare zi, iar pentru a amortiza zilele mai putin bune, e nevoie de un bankroll management foarte bine pus la punct. Variatia dintre profit si pierderi poate fi foarte mare, iar uneori fara un bankroll urmat cu atentie, jucatorii pierd foarte multi bani si raman fara un fond stabil de reinvestit.

Cum se administreaza un bankroll management?

Administreara unui bankroll management se poate face destul de usor chiar si atunci cand esti un jucator incepator. Foarte important est faptul ca trebuie sa ai un bankroll mai mare decat limita pentru 10-20 de buy-inuri, asta daca chiar vrei sa devii un jucator profesionisti si sa castigi periodic bani. Este necesar un bankroll mare fiindca zilnic pot aparea diverse cheltuieli plus ca vei retrage periodic si bani pentru neovi personale. Cum fluctuatille in jocul de poker pot fi devastatoare uneori pentru jucatori, un bankroll mic nu va face altceva decat sa puna capat carierei tale de jucator online.

Oricand pot aparea diverse probleme si ai nevoie sa scoti multi bani din cont, iar acest lucru iti poate afecta limitele normale de joc. De aceea orice rezerva in bankroll este binevenita in cazul unei strategii bine puse la punct.

Ce este bine sa faci cand nu ai o zi buna la poker?

Sunt tot felul de pareri cand vine vorba de zilele mai putin bune la poker. Unii jucatori renunta cand vad ca adversarii de la masa sunt la un alt nivel, sau atunci cand deja pierderile sunt prea mari. Chiar si in zilele cu castiguri, sunt jucatori care atunci cand ating limita pe care si-o impun zilnic, renunta sa mai joace. De regula este indicat sa aplici in acest caz regula celor 4 buy-inuri. Care este aceasta? In cazul in care simti ca nu e ziua ta, intri in joc, te bagi la 2 turnee si daca nu merge deloc, atunci iei pauza de minim 2-3 ore. Dupa aceasta pauza, e bine sa revii si sa mai faci 2 buy-inuri. Si daca acestea sunt pierzatoare, e bine sa renunti in acea zi la poker. E mai bine sa renunti inainte de a pierde sume mai mari.

2024 Cele mai bune camere de Poker:

#1
  • Licenta: D. 1438/12.08.2016
  • Cea mai mare cameră din lume
  • Diversitate mare de jocuri și turnee

Metode de Plata

visa
mastercard
#2
  • Licenta: D. 2164/28.08.2015
  • Se juacă relaxant și plăcut
  • Bonus bun

Metode de Plata

visa
mastercard
#3
  • Licenta: D. 2162/28.08.2015
  • Soft pe mobil
  • Bonus forate bun

Metode de Plata

visa
mastercard