Value Bet

Value Bet sau pariul pentru valoare este acel pariu pe care jucatorii il fac atunci cand se asteapta sa primeasca call de la maini mai slabe ca valoare, nefiind fortati sa dea fold inainte de showdown. De obicei atunci cand un jucator face value bet, nu vrea sa vada raise de la ceilalti jucatori. Poate fi o intimidare pentru un bluff sau o carte mai buna, asa ca exista riscul ca jucatorul sa nu mai plateasca raise-ul si sa piarda si jetoanele pe value bet.

Bineinteles ca si adversarii care dau call nu vrei sa aiba o mana mai buna. Orice bet cu o mana destul de slaba cand multi jucatori mizeaza pana la showdown, poate fi o pierdere nefericita de jetoane. Exista si cazuri in care se pot face multe jetoane cand dai peste un jucator agresiv care da raise mare peste value bet-ul tau. In astfel de situatii trebuie sa ai un range de call cu mult peste el, daca vrei sa ai si bet profitabil. Atunci cand faci value bet nu trebuie sa fi nevoit pana la showdown sa dai fold.

Cei mai multi jucatori de poker gresesc atunci cand merg de prea multe ori cu call fara sa aiba o mana cu care pot avea sanse mari de castig. E bine sa ai o strategie dupa cateva maini astfel incat sa nu pierzi prea multe jetoane, iar atunci cand ai o mana castigatoare sa nu ai de ajuns pentru a pune mana pe cat mai multe jetoane de la ceilalti jucatori.

Care sunt situatiile in care un jucator pariaza la poker?

In primul rand jucatorii merg pe value bet cand adversarii dau call fiindca au maini slabe. O situatie des intalnita este atunci cand se pariaza pentru protectie. De obicei se face cand ai mai multe jetoane decat adversarul si ii este imposibil sa astepte draw-uri sau carte mare. Se mai poate merge si la bluff, adversarul aruncand maini bune in care putea sa castige dar nu vrea sa isi asume riscuri inutile. Si informatia este o situatie care te face sa pariezi sau nu. Reactiile adversarului te pot ajuta sa iei o decizie cu privire la urmatoarea miscare.

Cand sa folosesti value betting?

E indicat sa pui in aplicare value betting la mize mici cand ceilalti jucatori prefera sa dea call de cele mai multe ori. De cele mai multe ori value bet nu va merge cu jucatorii de nivel mare care automat vor incerca sa atace sau vor merge cu tine pana la final la showdown doar pe call. Jucatorii de nivel mediocru pot fi infranti usor pariind mereu peste ei si intinzand capcane.

Pozitia jucatorului este importanta pentru value bet. Pentru a face value bet trebuie citite mainile. Daca ceilalti din fata pariaza intr-un anumit mod, iti poti da seama in mare parte de ce carti pot avea in mana si daca chiar merita sa le dai raise sau sa astepti prima miscare a adversarului. De obicei un adversar cu o mana buna va da raise de cele mai multe ori si nu va fi intimidat de value bet.

Mairmea betului de pe masa influenteaza range-ul de call al fiecarui jucator. Cand vrei sa scapi de un adversar tight pot da un bet care sa reprezinte un sfert sau jumatate din jetoanele pe care le mai are. Pentru situatiile in care ai la masa adversari de genul calling station serios, incearca sa maresti betul cat mai mult, astfel incat sa obtii potul cel mai mare. Cand adversarul da fold la betul tau, inseamna ca ai facut o greseala: ori bet prea mare, ori nu vrea sa isi asume el nici un risc cu carti mici in mana.

2024 Cele mai bune camere de Poker:

#1
  • Licenta: D. 1438/12.08.2016
  • Cea mai mare cameră din lume
  • Diversitate mare de jocuri și turnee

Metode de Plata

visa
mastercard
#2
  • Licenta: D. 2164/28.08.2015
  • Se juacă relaxant și plăcut
  • Bonus bun

Metode de Plata

visa
mastercard
#3
  • Licenta: D. 2162/28.08.2015
  • Soft pe mobil
  • Bonus forate bun

Metode de Plata

visa
mastercard